Апасиев: Епа плачете сега, Северномакедонки!

0
99

Професорот Димитар Апасиев потсетува на ТВ-дебата со Катерина Колозова, жесток апологет на власта, која со сета моќ ја бранеше промената на уставното име, во која ѝ објаснува дека со промена на уставното име го губиме идентитетот и нема да можеме на светот да му објасниме дека граѓаните на Северна Македонија не се Северномакедонци, зашто тоа се коси со граматиката, пред се.

Неговата реакција доаѓа како дговор на колумната на Кица Колбе, активистка за промена на уставното име, Граматика и политика: Nord-Mazedonien или Nordmazedonien? објавена на Дојче веле.

Извор: република.мк