Библиотека затворена поради отровни пајаци

0
22

Библиотеката во студентскиот дом на Универзитетот во Мичиген е затворена поради закана од отровни пајаци.

Универзитетските службеници неодамна откриле пајаци кои ги нарекуваат медитерански пустиник во подрумот и оддалечените згради на студентска населба во кампусот Ен Арбор, јави Си-Би-Ес Њуз.

– Почна чистење на делови од кампусот каде што се појавија пајаците, изјави портпаролката на универзитетот Ким Брокхајзен.