ВИДЕО: Најубавата плажа во Португалија која ќе посакате да ја посетите

0
181

Тешко е да се издвои најубавата плажа во Португалија бидејќи изборот е навистина голем, но плажата Praia do Camilo во близина на Лагос е дефинитивна една од оние кои мора да ги посетите.

Таа е најпопуларна меѓу жителите, но и кај туристите.

До неа се доаѓа преку скали, кои иако делуваат бесконечно ги има 200 и се направени од дрво.

Се препорачува оваа мала плажа да ја посетите кога нема плима бидејќи надојдената вода ја „проголтува“ речиси половина.

Морето е тука плитко, а поради големите карпи нема ветер. Водата е чиста и не е студена.