„Дедо и внук“, новиот македонски филм кој ќе ве расплаче

0
57

„Дедо и внук“ е нов македонски игран филм, кој од вечерва ќе биде на редовен кино репертоар во Cineplexx во рамките на Балканскиот филмски фестивал.

Кратка содржина: После смртта на едно дете пациент, кое чека лекување во странство, настанува скандал и младиот доктор Никола за да го избегне притисокот е приморан да оди на посета кај дедо му, каде што не бил повеќе од 10 години и таму се среќава со проблемите од неговото минато.