Ковачки: Гоце уште тогаш бил свесен дека разединетоста многу вешто се поттикнува и се користи од страна на соседните негаторски пропаганди

0
74

Во чест на годишнината од загинувањето на големиот македонски револуционер Гоце Делчев, полковник Драган Ковачки потсетува дека Гоце сакал сплотеност, а не разединетост.

За разлика од голем број наши современици денес, тој уште тогаш бил свесен дека разединетоста многу вешто се поттикнува и се користи од страна на соседните негаторски пропаганди.

Вечнаја Памјат Македонецу, порача Ковачки.