Милески: Поради Заевата “бомба” за Нешкоски се случи 5 мај, Заев мора да одговара

0
115

Роберт Милески кој учествуваше во протестите против Владата на Никола Груевски ја прокоментира новата “бомба” од Ел Чака, која дава ново светло за убиството на Мартин Нешковски и протестите што ги предизвика таа аудиоснимка.

Не заборавајте дека заради Заевата “бомба” за Нешковски, која е така составена да остави сосема поинаков впечаток за вмешаност на Груевски во целата работа (тој разговор е единствен кој Груевски го поврзува со случајот), а сега ја слушаме вистината, се случија страшните немири на 5 мај во кои имаше повредени десетици полицајци!

Ако сакаме да изградиме правна држава, Заев во слободна Македонија за ова мора да одговара! Тој точно знаејќи што ќе се случи манипулираше со народот, спремен дури и да ги жртвува во протестите само за да дојде на власт!, напиша Милески.

Извор: republika.mk