Милчин: Има ли крај на понижувањата во земјата Будалија? Што е бре ова?!

0
237

Во документ од Министерството за транспорт и врски наместо македонски јазик се споменува „северномакедонски“. Ниту министерот Горан Сугарески, ниту било кој друг одговорен од министерството досега не дадоа објаснување за оваа грешка.

Но, затоа јавноста бурно реагира. Меѓу нив се приклучи и Владимир Милчин, поранешен прв човек на СОРОС во Македонија, кој прашува дали има крај на понижувањата.

Што е бре ова?! Има ли крај на понижувањата во земјата Будалија?, прашува тој.