Мицкоски: Делчев е љубов, патриотизам, пркос, слобода, затоа од неговото име се плашат и денес

0
69

Ако Гоце Делчев денес беше жив, сигурно ќе беше прогласен за антизападен, ќе беше скандализиран, омаловажуван, пишува на Фејсбук претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски по повод 118 години од загинувањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев.

-Зошто? Затоа што тој е сѐ што денешната власт не е. Огледало на нивниот недостаток на морал, недостаток на патриотизам и љубов кон Македонија. Затоа од неговото име се плашат и денес.

Затоа што Делчев пред сѐ е љубов, патриотизам, пркос, слобода. Тој е најдобриот син на Македонија! 4 мај не е крајот, туку почетокот на живата легенда, но и завет за Македонија! Слава му!, стои во објавата на Мицкоски.