Мицкоски: Наместо да се занимава со таблата, Спасовски нека побара одговорност од главата на октоподот

0
31

Во емисијата „Што не јасно“ лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски беше запрашан дали го погодува тоа што Спасовски бара разрешување за Министерката за труд и социјална политика Рашела Мизрахи, на што тој кажа дека Спасовски нема ни лигитимитет ни кредибилитет да се повикува на Устав, бидејки во неговото министерување тој Устав и закони се прекришени.

Единстевн кој што треба тој да го повика во моментот е себе си на одговорност, затоа што практично бил министер и вицепремиер во Влада во која што имаме абулиран политичар и вчера случнавме јасно како е дефинирана главата на тој политичар, октоподот во случајот “Рекет“ и никому ништо, воопшто денеска не се споменува таа тема која што е многу значајна,

затоа што видовме и слушнавме како главата на „Октоподот“ го советува еден од осмомничените во тој случај, гледаме како тогашниот премиер знае за старечките домови и Меѓународниот сојуз, имаме случај Рекет2 имаме обвинети, обвинение, а никој денеска не го повикува човекот кој што зборува за тоа.

Кој што признава дека дирекно корупира медиум преку маркетниг услуги, никому денеска од обвинителството не му паѓа на памет да го повика и ние зборуваме за правда, исткна Мицскоски.

Извор: република.мк