Немој да губиш ниту една минута грижејќи се за луѓе кои не ти носат среќа во животот

0
98

Не дозволувајте некој толку да ве повлече надолу за да почнете да го мразите.

Ослободете се од оковите во кои ве држи и продолжете со мир во срцето.

Животот е краток и не вреди да го губите своето време обидувајќи се да ги сфатите луѓето или да докажувате нешто.

Единствената личност на која треба нешто да ѝ докажете сте самите вие.

Настојувајте да бидете најдобри што можете, бидете силни и заминете си.

Држењето за горчината и лутината само ќе ја спречуваат вашата среќа.

Вашиот живот е премногу драгоцен за да минете и една минута грижејќи се за некој кој не ви носи среќа.

Кажете им збогум и посакајте им добри работи. Сепак, тие ве направиле подобра личност.

И еден ден ќе ја видите светлината.