Новитет на YouTube на задоволство на корисниците

0
77

YouTube платформата одлучи да воведе новитет со кој на корисниците дополнително ќе им ја олесни контролата над апликацијата, без оглед каков уред користат.

Новините се воведени во апликацијата за мобилен телефон, а сега корисниците ќе можат со глас да го пребаруваат она шти интересира на YouTube, дури и кога мобилниот телефон е поврзан со телевизор.

Од компанијата соопштија дека овозможено е гледање на видеа во HD резолуција која се пренесува од Playstation 4 или Playstation 4 Pro уред.

Германските медиуми пренесуваат дека некои Андроид корисници забележале дека по ажурирањето нивната YouTube апликација функционира како далечински управувач кога сликата од мобилниот телефон ја пуштаат на ТВ.