Овој трик не сте го знаеле: Зелена банана може да претворите во зрела за само 30 секунди

0
215

Зелените банани не им изгледаат привлечно на луѓето се додека не ја добијат жолтата боја, што понекогаш не се случува така брзо.

Сепак постои еден трик кој може да го употребите, користејќи микро печка.

Најпрвин земетре лажица или вилушка и избоцкајте ги бананите за да може топлината да навлезе во нив, посто една по една секоја банана ставете ја во микро по 30 до 60 секунди и тоа е се.

Кога ќе ги извадите бананите веројатно ќе ви се чини дека изгледаат грозно, но тексттурата ќе биде совршена како зрела банана.

Откако е готова бананата оставете ја да се олади и можете веднаш да конзумирате.