Петрит Сарачини со чудно толкување: Пилоти или пилот-проекти?

0
108

Активистот и учесник во „Шарената револуција“, Петрит Сарачини, кој е ангажиран во пи-ар службата на Владата за медиумски мониторинг, на неговиот Твитер профил даде чудно толкување откако вчера јавноста разбра дека власта им ветила на арачиновци 300 вработувања за пилоти.

Тој на Твитер прашува: Која е разликата меѓу „пилот-проекти за вработување“ и „проекти за вработување пилоти“?

Додавајќи дека тоа ќе се дознае во следната епизода која ја нарекува „Изгубени во преводот“.