РУСИЈА: Минатата ноќ најстудена во Москва оваа зима

0
22

Минатата ноќ во Москва била најстудена оваа зима. Температурата се спуштила на -24,1 степен Целзиусов.

Во Московската област температурата паднала на -30 степени.

Најниската температура во главниот град на Русија е измерена во 1945 година, -30,5 степени.