Само за „збеснати од пари“: Tesla „кавијар“ – примерок од 300.000 долари

0
90

Станува збор за „Model S Plaid“ кој е модифициран од страна накомпанијата „Caviar Royal Gift“ и е украсен со 24 каратно злато.

Цената на овој автомобил изнесува 299.999 долари.

Дизајнот е базиран на Тесла „Model S Plaid+“ кој сè уште не е во продажба, а кој ќе стане автомобил со најдобри перформанси во историјата на компнијата.

Овој модел ќе забрзува од 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди и ќе достигнува максимална брзина од 322 км/ч. Максималниот домет ќе биде 837 километри.