Создавањето на лимузината на Путин – од скица до реалност

0
60

Министерството за индустрија и трговија на Русија објави видео во кое е прикажано како се прави претседателската лимузина Aurus. Тоа е прво видео од дизајнот и сите фази од создавањето на Aurus Senat Limusine, развиена како дел од проектот Кортеж.

Лимузината беше премиерно претставена во текот на инаугурацијата на претседателот Владимир Путин, пролетта 2018 година.