Тасевски: Секој компромис кој до сега го направивме од 1991 до денес беше на штета на Македонците, ама вие отидовте преку цртата

0
20

Актерот Сашо Тасевски на социјалните мрежи се осврна на преговорите со Бугарија и напиша:

Од ЕУ бараат да изнајдеме заедничко решение со Бугарија, што во превод значи: Гледајте таму најдете некој компромис, дајте им нешто што не е нивно, а ви го бараат.

Е тоа е последицата од тоа што влеговте во трипер преговори со нив.

Секој компромис кој до сега го направивме од 1991 до денес, секогаш беше на штета на Македонците. Ама вие отидовте преку цртата.

Затоа треба да одговарате за велепредавство.

Ова го разбирате, нели?