Тетово се гуши- Воздухот е загаден 15 пати повеќе од дозволеното

0
89

800 милиграми на еден кубен метар воздух од ПМ10 честичките дишат вечерва граѓаните на Тетово.

Максимално дозволените концентрации се 50.

Во градот нема никакви предупредувања или пак загриженост од општинските власти.

Извор: курир.мк