Тијана Ајфон се договори во Обвинителството, оди во затвор

0
18

Тијана Максимовиќ (21) позната во јавноста како Тијана Ајфон се спогодила со Обвинителството во БиХ. Таа потпишала признание за вината со кое се предвидува да биде осудена на една година затворска казна поради меѓународно наведување на проституција.

-Обвинетата во присуство на адвокат целосно ја призна вината за делото кое и се става на товар, изјавил портпаролот на Обвинителството.

Со согласност на споразум обвинетата се одрекува од правото на судење и жалба на пресудата.

Според обвинението Тијана Ајфон ги поттикнувала девојките од Белград на пружање сексуални услуги, каде на приватна забава истите ги пружале услугите за 500 евра.