(ФОТО) Леден фествал во Кина: Харбин, град од снег и лед

0
142

Ледени кули, лавиринти од снег, кристални палати … сето ова ги воодушевува посетителите на Кинескиот фестивал на мраз во градот Харбин, на северо-истокот на земјата.

Вредните работници ископаа тони и тони мраз од површината на реката Сонгхуа за да обезбедат материјал.

Подготовките за овој фестивал, 22-ри по ред, кој, патем, се одржува секоја година, траат неколку недели.

На отворањето на фестивалот, огромен леден цвет ги остави посетителите без здив.