(ФОТО) Од силниот земјотрес во Албанија зграда се подели на два дела

0
103

Ова се последиците од силниот земјотрес во Драч. Како што можете да забележите на самата фотографија, стамбената зграда е поделена на два дела. Земјотресот беше со јачина од 5,8 степени според Рихтер и е најсилниот земјотрес што ја погодил Албанија до сега.

Дека земјотресот беше толку силен, сведочи и фактот што истиот беше почуствуван и во Македонија.

Извор: лидер.мк