ФОТО: Џејсон Мико „ја понесе Македонија со себе“ во Метеор Кратер, Аризона

0
114

Џејсон Мико, поранешен почесен конзул на Македонија во Тусон, САД, се фотографирал со претходното државно (сега само национално знаме на Македонците – Ѕвездата од Кутлеш), како и со сегашното македонско знаме во Метеор Кратер, Аризона, а фотографиите ги објави на својот Фејсбук профил.

„Ја понесов Македонија со себе во Метеор Кратер, Аризона“, напиша Американецот со унгарско потекло кој е вистински борец за македонската кауза во последните две децении.