Цветанова до Пендаровски: Откако ќе завршите со сè ова, е дури тогаш можеме да почнеме да се обединуваме

0
203

Во денешното обраќање до македонската нација, претседателот Стево Пендаровски повика на обединување на Македонија. На ова, професорката Ганка Цветанова му порача, дека за да почнеме со обединување, потребно е да се направат неколку клучни работи:

Прво ќе си понесете одговорност за потпишување на Преспанскиот договор, па за организирање на Референдум со манипулативно прашање, за непочитување на волјата на граѓаните искажана на Референдумот, за промена на Уставот и името Република Македонија. Потоа ќе си го поништите Преспанскиот договор и ќе си го вратите името! Откако ќе завршите со сето ова, е тогаш можеме да почнеме да се обединуваме, порача Цветанова.