Ѓорче Петров и Карпош најзагадени во Скопје – голема загаденост во Македонија (ФОТО)

0
51

Со намалување на температурите во државата се зголеми и загадувањето.

Денеска во поголемиот дел од градовите ширум Македонија забележано е зголемено загадување. Битола, Струмица и Куманово се најкритични, а ниту во Тетово состојбата не е подобра.

Во Скопје воздухот е најзагаден во Ѓорче Петров- 89 микрограми ПМ 10 честички на метар кубен, а зад него е Карпош со 74.