Кинезите се испотепаа за да го купат најновиот модел на iPhone

26

Apple го пушти во продажба новиот iPhone, pa илјадници Кинези буквално со трчање се вдадоа во еден трговски центар на североисток од Кина во провинцијата Шанси за што побрзо да дојдат до новиот „гаџет“.

Кинеските медиуми објавиле снимка од илјадници вознемирени Кинези, кои застанале рано наутро и трпеливо чекале да се отворат вратите на трговскиот центар и тие да побрзаат до продавницата за телефони за да купат нов „iPhone 13“.

Илјадници од нив побрзаа со скалите до продавницата и се разбира, со маски.