Реставриран најдолгиот автомобил во светот: Има базен и доволно простор за 75 патници

40

Најдолгиот автомобил во светот конечно е реставриран и е подготвен за нови авантури.

На почетокот на овој месец, најдолгиот автомобил во светот го собори сопствениот рекорд поставен во 1986 година, откако беше реставриран од група во Мајами, предводена од Мајкл Дезер. Автомобилот е долг 30,54 метри, има 26 тркала и доволно простор за 75 патници.

Тимот на Дезер го обнови автомобилот во својот тематски парк Deserland Park во период од две години откако го купи преку eBay од Мајкл Менинг, сопственик на Autoseum, музеј во округот Насау, и на тој начин го спаси бидејќи се распаѓаше во складиште во Њу Џерси.

Автомобилот наречен The American Dream (Американски сон) е произведен во Бурбенк, Калифорнија, во времето кога водач на проектот бил Џеј Орберг, а вкупната должина на возилото била 18,28 метри. Како таков, автомобилот го држеше рекордот за најдолг во светот. Сепак, тимот на Дезер и Менинг дополнително го продолжи и го обнови, а цената беше 250.000 долари.

Сега автомобилот има дури и базен со контролна табла, џакузи, терен за мини голф, воден кревет, телевизори, фрижидер, па дури и хелиодром. Исто така, можно е да се вози од двата краја, а најголем проблем е вртењето.