„TripAdvisor“ одлучи: Ова се 10-те најубави плажи на светот за 2022 година – само една во Европа

34

Иако сè уште не сме влегле во месец март, многумина од нас веќе сонуваат за летување и размислуваат за идеалната дестинација за овогодишниот летен одмор.

Според мислењето на корисниците на „Trip Advisor“, најубавата плажа на светот се наоѓа на островите Туркс и Каикос – Грејс Беј (Grace Bay), која минатата година го зазеде 4-то место.

Во листата од топ 10 плажи најмногу има карипски плажи, а единствената земја со повеќе од една плажа е Бразил.

Ова се 10-те најубави плажи за 2022 година:

„Grace Bay“, Туркс и Каикос

„Varadero“, Куба

„Turquoise Bay“, Австралија

„Quarta Praia“, Бразил

„Eagle Beach“, Аруба

„Radhanagar“, Индија

„Baia do Sancho“, Бразил

„Trunk Bay Beach“, Девствени острови

„ Baía dos Golfinhos“, Бразил

„ Spiaggia dei Conigli“, Италија