(ФОТО) Родителите го оbлекуваат во алишта за кукли- Ова е најмалото бебе на светот: Дијагнозата утврдена по три месеци од раѓањето

523

Метју Ридл се родил со само 450 грама, а докторите ја откриле дијагнозата дури по три месеци.

Наодите потврдуваат дека, сега 7-месечното бебе, има ретка форма на џуџест раст, исконски џуџест тип 2.

Добрата вест е дека момчето ќе може да има нормален живот, ќе може да оди на училиште, да се развива, да учи, да игра, но секогаш ќе биде мал.

Сега тежи околу 1,6 килограми, а родителите му купуваат облека за кукли бидејќи му се големи и најмалите бројки кои се направени за бебиња.

Целиот текст на Женски магазин