По 8 години војување командант на ЛНР си дојде дома во родниот Лисичанск

5

Заменик-командантот на 7. бригада на народната милиција на Луганската Народна Република, Андреј Скори, се вратил во родниот Лисичанск.

Како што објавија руски медиуми на социјалните мрежи, Скори бил разделен од своето семејство и родниот град осум години, односно од почетокот на воениот конфликт во Донбас.

https://twitter.com/PelmeniPusha/status/1543837325599182853?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1543837325599182853%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.alo.rs%2Fukrajina%2Fvesti%2F647364%2Frat-u-ukrajini-131-dan%2Fvest