среда, август 21, 2019

Михајловски: Денеска беше голем ден за шарените – Преображение Катино (се преобрази од рекетар...

Денеска беше голем ден за шарените. Преображение Катино. Таа се преобрази од рекетар во сведок. Во просторијата сите останале занемени кога голема светлина ја...

Џамбаски бара „браќата крај Вардар“ да патуваат слободно од Охрид до Црното Море

„Пред браќата крај Вардар претстои важен избор. Треба да изберат дали да ја преминат границата и да патуваат слободно од Охрид до Црно море...

Росоклија: Македонија ја (пре)даваат луѓе кои во Македонија не вградиле никаква вредност, ниту тие...

МОЖЕН ОДГОВОР НА ПОСТАВЕНО ПРАШАЊЕ Прашање (АА): Зошто верувате дека ако ја дадете Македонија и сè што е македонско ќе ви биде подобро…!? Можен одговор (ГР):...

Даштевски: Катица се извлекува од притвор, но дали ќе се извлече Вилма?

Професорот и аналитичар, Александар Даштевски оценува дека спацијалната јавна обвинителка Катица Јанева се извлекува од притвор, но прашува дали обвинителката Вилма Русковска ќе се...

Милевски: Администрацијата се дуе како балон, тоа е невозможно да се издржи

Министерот за локална самоуправа, Горан Милевски вели дека на општините им е неопходно целосно реорганизирање. Градоначалниците да влезат со тимови кои ќе имаат мандат додека...

Што кажува Фејсбук профилот на „Kejty Jan“ (Катица Јанева)?

Додека Боки 13 се фалеше со раскошот по социјалните мрежи фотографирајќи се со речиси сите функционери на власта, Катица Јанева не споделува многу фотографии...

Обвинителот Димоски: Денес чув за феноменот „правен консултант на сведок“ – и дајте вистински...

„Човекот учи додека е жив! Јас денес (после половина живот посветен на кривичното право) чув за феноменот „правен консултант на сведок во кривичната постапка“. Да...

ВИДЕО: Зошто Боки 13 и неговиот татко не се обвинети за напад на свештеник...

Скромно семејство на свештеник на најголем христијански празник е жртва на насилници, а како што ќе покаже времето и на моќни фигури од светот...

Луксузната јахта на Joсип Броз Тито, се закотви на Ибица

Луксузната јахта „Истранка“, брод што е изграден во 1959 година и му припаѓаше на Joсип Броз Тито, се закотви на Ибица. Јахтата му припаѓаше...

Ивор Мицковски: Багра неписмена и неспремна нè води, ни тера правда, ни збори за...

„Далеку патуваат вестите за македонштината. Како бе со адвокат, а не е осомничена. После како бе излага пред камери тотално неспремна. Исто ко премиерот,...

Последни вести