недела, април 5, 2020

Наскоро ќе играме Super Mario на смартфон

Иако Nintendo долго време најавуваше проширување на платформите на кои ќе биде достапна играта Super Mario Kart, годинава тоа конечно ќе се оствари. Точниот датум...

„Fortnite“ руши рекорди: Во секој момент ја играат по 8 милиони луѓе

Видеоиграта „Fortnite“ стана вистински глобален феномен иако за првпат се појави пред помалку од една година. Бројките велат дека од почетокот на ноември оваа...

Sony PlayStation 5 би можело да се појави порано од очекуваното

Најпознатата играчка конзола во светот, Sony PlayStation, би требало да го добие петтиот член од семејството веќе кон крајот на оваа година, иако претходно...

Играњето компјутерски видео игри позитивно влијае врз мозокот

Сè повеќе се зголемува бројот на доказите дека играњето компјутерски видео игри може да има придобивки за мозокот, како што се подобрена когнитивна контрола,...

Последни вести