сабота, април 4, 2020

Играњето компјутерски видео игри позитивно влијае врз мозокот

Сè повеќе се зголемува бројот на доказите дека играњето компјутерски видео игри може да има придобивки за мозокот, како што се подобрена когнитивна контрола,...

Sony PlayStation 5 би можело да се појави порано од очекуваното

Најпознатата играчка конзола во светот, Sony PlayStation, би требало да го добие петтиот член од семејството веќе кон крајот на оваа година, иако претходно...

Наскоро ќе играме Super Mario на смартфон

Иако Nintendo долго време најавуваше проширување на платформите на кои ќе биде достапна играта Super Mario Kart, годинава тоа конечно ќе се оствари. Точниот датум...

„Fortnite“ руши рекорди: Во секој момент ја играат по 8 милиони луѓе

Видеоиграта „Fortnite“ стана вистински глобален феномен иако за првпат се појави пред помалку од една година. Бројките велат дека од почетокот на ноември оваа...

Последни вести