четврток, јули 22, 2021

5G мрежа – 5 митови и факти

Интензивните проби и тестови на новата петта генерација на мобилни мрежи, 5G, на големо се изведуваат ширум сите страни на светот. Комплетна имплементација на...

Иновација која Wi-Fi сигналот го конвертира во струја

Новата револуционерна направа која ја иновираа група научници WiFi сигналот го конвертира во електрична енергија која има доволен капацитет за полнење на мобилни телефони,...

LG го претстави компактниот лаптоп Gram

Компанијата LG во последните неколку месеци е зафатена со нови производи кои вклучуваат нови дисплеи, нови смартфони и различни технологии кои ги развиваат за...

Последни вести